+316 17445825 peter@linkki-hr.nl

Over mij

Verbinder, altijd opzoek naar de connectie, met een passie voor mensen.

Over Peter

Mijn naam is Peter Bloemers. Actief, betrokken, open en recht door zee. Mensen omschrijven mij als gemakkelijk benaderbaar en ik heb de kracht dat mensen zich makkelijk openstellen naar mij. Dat levert bijzondere ontmoetingen en mooie gesprekken op. Zowel zakelijk als privé. 

Drijveren
Mijn drijfveer is om altijd de verbinding te vinden, de connectie aan te gaan. Ik heb een passie voor mensen! En dat is waarom ik ruim twintig jaar geleden na mijn studie Human Recourses & Labor Management direct het HR vak in rolde. Door zelf onderdeel te zijn van management- en directieteams heb ik gezien en gevoeld wanneer het loopt en wanneer niet. Met deze jarenlange kennis en ervaring help ik zowel individuen, teams en leiders om hun volledige potentieel te benutten.

Mijn beste dagen zijn dagen dat ik heb mogen bijdragen aan persoonlijke groei van mensen en van teams. Daar zit mijn passie. Uiteindelijk willen we zoveel mogelijk van onze tijd besteden aan activiteiten die energie geven en waar zingeving in zit. Toch?

Verschillende functies bij Mars, Frencken Europe en ASML deden me groeien van HR adviseur naar eindverantwoordelijke HR als onderdeel van een directieteam. En daar leerde ik ook teams zelf aan te sturen en hoe belangrijk het is om inspirerend leiderschap te hebben. Mensen die elkaar durven uitdagen en teams die kristalhelder hebben wat hun gezamenlijk doel is maken uiteindelijk het verschil.

Over Linkki HR

Vanuit al die ervaring besefte ik steeds meer dat het direct samenwerken met mensen, mensen hun passie laten vinden en in hun kracht zetten mij het meeste voldoening en zingeving geeft. Van daaruit is Linkki HR geboren. 

Verbinding
Wist je dat Linkki het Finse woord is voor verbinding? 

Verbinding is daarmee de belangrijkste schakel in een organisatie. Verbinding tussen medewerkers, verbinding in teams, maar ook verbinding tussen mij en organisaties tijdens een samenwerking. 

Ik bekijk organisaties graag vanuit het “flip the pyramid” principe. Waarbij de leiders juist onderaan de piramide staan, zij zijn de dragers van hun teams. En waarbij medewerkers bovenaan staan en het vertrouwen krijgen om met hun expertise hun verantwoordelijkheid te dragen. 

Het is een manier om een team te creëren dat bevlogen, betrokken en op elkaar afgestemd is. 

Ervaring

R

SR. HR Business partner

ASML – Oktober 2018 – maart 2023 

HR verantwoordelijk voor verschillende afdelingen binnen de sector Sourcing & Supply Chain en binnen de EUV fabriek. Als lid van diverse management teams, het lange termijn HR plan drijven, middels diverse projecten.

R

HR Director

Frencken Europe – Juni 2009 – september 2018

Verantwoordelijk voor het leiden van de HR organisatie. Lid van het directieteam van Frencken Europe, als ook onderdeel van diverse management teams die onder de holding van Frencken Europe vallen. Eindverantwoordelijk voor het HR beleid en het continu optimaliseren daarvan, om onder andere concurrerend te zijn op de krappe arbeidsmarkt binnen de high-tech.

R

P&O Advisor

Mars Nederland – januari 2007 – juni 2009

HR verantwoordelijk voor de Operations Supply Department (750 FTE), bestaande uit o.a. 500 medewerkers in een 5 ploegen dienst.

Met veel focus op recruitment, talent management, succession planning en organizational design.